Dictumin tyypit

Dictum on tämän päivän äänialalla harvinaisuus, oikea dinosaurus. Vuonna 1986 perustettu yrityksemme on porskuttanut vuosikymmenestä toiseen saavuttaen alalla toimivien keskuudessa luotettavan maineen, jota kannamme ylpeydellä, ja jonka eteen teemme jatkuvasti töitä. Meiltä löydät liudan alan ammattitaitoisimpia spiikkereitä sekä laadukkaat äänitysstudiot.

Tässä postauksessa esitellään ihmiset Dictumin takana.

Hommaa pyörittää ja koordinoi toimistopuolen parivaljakko Eija Lehtinen ja Kristiina Niskanen. Karkeasti ottaen Eija hoitaa talouspuolen ja Kristiina koordinoinnin, tarjoukset ja meidän oman talomme markkinoinnin ja viestinnän. Esa Suomaa ja Hannu Kivinen ovat Dictumin äänittäjiä ja tuottajia. Uutena tulokkaana mukaan on hypännyt myös freelancer Mauro Gargano.

 

“Palvelun täytyy pelata aina. Meille on nimittäin erittäin tärkeää, että tänne on kiva tulla uudestaan.”

 

Eija on ollut vankkumaton osa Dictumia jo upeat 26 vuotta. Hänet löydettiin Dictumin riveihin samassa talossa toimineesta yrityksestä, kun huomattiin, että omat resurssit eivät enää riittäneet hoitamaan yhä kasvavia määriä tilauksia. Mukaan tarvittiin tarkka ja laajan asiakaskunnan takia myös sosiaalisesti taitava henkilö hoitamaan niin talouspuolta kuin buukkauksia. Eija hoiti asiat niin hyvin, ettei häntä haluttu päästää pois. Näin lähti käyntiin Eijan ura Dictumin avainhenkilönä. Eikä Dictum olisikaan Dictum ilman Eijaa. Saapuessaan hän uudisti toimintatapoja ja rakensi pohjan sille, mitä tänä päivänä olemme.

Melkein 30 vuoden aikana on tapahtunut yhtä sun toista. Alakin on käynyt läpi monet myllerrykset. Monista pitkän linjan näyttelijöistä on tullut hyviä ystäviä, ja useiden asiakkaidenkin kanssa ollaan jo ihan tuttuja. Vuodesta toiseen Eija tekee työt yhtä tarkasti ja tunnollisesti, kaikki huomioonottaen ja huumorin kautta.

Kristiina asteli Dictumiin töihin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Hommia tuli tehtyä opintojen ohella aina vuoteen 2014, jolloin oli aika lähteä viemään opinnot loppuun ulkomaille ja haistella samalla uusia tuulia. Paljon tulikin opittua. Tammikuussa 2017 Kristiina palasi “kotiin” ja toi mukanaan uusia näkökulmia.

Uusin ja valaistunein silmin Dictum näytti hieman paikoilleen jääneeltä. Oli aika uudistaa. Dictum täytyi saada pelipaikoille näkyville ja oli opittava tuomaan omaa osaamista ja palveluita paremmin esille. Alaamme voi olla hankala sisäistää tai palveluitamme löytää, joten siitä täytyy kertoa muille. Myös ulkonäöllisesti tarvittiin piristystä: uusi logo ja uudet nettisivut olivat tarpeen.

Suurin osa Kristiinan työajasta menee kuitenkin tuotantojen koordinointiin, tarjouksiin ja erinäiseen kommunikointiin osapuolten välillä. Lankoja on useita ja kaikki täytyy pitää siististi käsissä. Palvelun täytyy pelata aina. Meille on nimittäin erittäin tärkeää, että tänne on kiva tulla uudestaan.

 

Mixing table

 

“Studiopuoli koostuu pitkän linjan tekijöistä, joille ammattiylpeys on tärkeää. Projektit hoidetaan alusta loppuun saakkaa ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen.”

 

Dictumin studiopuoli koostuu pitkän linjan tekijöistä, joille ammattiylpeys on tärkeää. Kaikki projektit hoidetaan alusta loppuun saakka taidolla ja asiakasta kuunnellen. Kokemus, tarkkuus ja tehokkuus ovat äänimiestemme valttikortteja.

Esa, tutummin “Essi”, on ollut osa Dictumia jo huimat 29 vuotta. Kun Dictumin toiminta laajeni spiikkien välitystoiminnasta myös äänityksiin, tarvittiin oma studio ja sinne äänialan ammattilainen. Dictumin yksi perustajajäsenistä, Veikko Honkanen, löysi Dictumiin helmen, kun hän rekrytoi Essin Yleltä, jossa tämä oli ehtinyt työskennellä jo pitkän tovin.

Yli kolme vuosikymmentä näissä hommissa on keittänyt Essin kaikissa liemissä. Essi hoitaa homman kuin homman takuuvarmalla laadulla.

Hannu on ilahduttanut Dictumia tinkimättömällä ammattitaidollaan hänkin jo pitkään. Hannu liittyi osaksi studiopuolta jo parikymmentä vuotta sitten.

Hannu oli jo kouluaikoina kiinnostunut tekniikasta. Ajan myötä harrastus muuttui ammatiksi. Äänialan työt alkoivat showtekniikasta, josta Hannu siirtyi asteittain päivätöihin äänitysstudioon 90-luvun alkupuolella. Kokemusta oli tuohon mennessä kertynyt Ruotsin risteilylaivojen teknikkona ja teatterimaailmasta. Matka jatkui viimein Dictumiin, josta tuli Hannulle pysyvä tukikohta.

Mauro on Dictumin uusi freelancer, jonka apuja aina silloin tällöin tarvitsemme. Mauro on äänialan super-monitoimimies. Hän on äänittänyt dubbauksia ja spotteja, miksannut jos jonkinlaisia sarjoja, tehnyt liveäänityksiä ja säveltänyt mainosmusiikkia. Lisäksi hän tuottaa ja miksaa musiikkia niin omalla studiollaan kuin livenä keikoilla. Ja bonuksena, Mauro on ammattirumpali! Mahtava tyyppi ja loistava lisä jengiin.

 

Mikäli siis projektisi on ääntä vailla ja kaipaat ammattitaitoisia tekijöitä, ota yhteyttä! Spiikkereidemme ääninäytteet löydät äänipankistamme. Referensseistämme taas löydät esimerkkejä monenlaisesta äänenkäytöstä.

 

-Kristiina, Dictumin tuotantokoordinaattori

 

Tsekkaa myös Facebook, Instagram & LinkedIn!