Dressmann ft. Dictum

Dressmann on ollut Dictumin pitkäikäisimpiä yhteistyökumppaneita. Äänittäjämme ja tuottajamme Esa ”Essi” Suomaa on äänittänyt Dressmannin spotteja siitä asti, kun ketju rantautui Suomeen vuonna 2000. Takana on siis jo 17 vuotta yhteistä taivalta. Essiä ei telkkarissa näkyvissä mainoksissa näy tai kuulu, mutta hänen työnsä on lopputuloksen kannalta erityisen tärkeää.

Mainokset kuvataan isoina tuotantoina ulkomailla, minkä jälkeen ne saapuvat Dressmannin konttorille Suomeen. Grafiikat käännetään ja voiceover suunnitellaan mahdollisimman toimivaksi. Sitten hypätään Dictumin studioon Helsingin Ullanlinnaan, jossa spottiin saadaan ääni.

Yhteistyö läpi vuosien on ollut vaivatonta ja hauskaa. Dressmannin organisaation keveys ja ketteryys on mahdollistanut helposti läpivietävät kampanjat. Tähän kohtaan Essin lisäys: tämä ei ole mikään maksettu ”statement”, vaan ihan totta. Harvoin näin suuren ketjun kanssa pystytään toimimaan yhtä sutjakkaasti.

 

”Essi muistelee, että toisessa ajeltiin vauhdikkaasti hienoilla mahonkiveneillä ja toisessa nousi miehiä vedestä kalsarit jalassa.”

 

Veikko Honkanen, yksi Dictumin perustajajäsenistä, oli Dressmannin ensimmäinen ääni. Vuonna 2000 loppuvuodesta Essi ja Veikko odottelivat studiolla asiakasta ja hänen mukanaan saapuvaa VHS-kasettia, jossa oli ensimmäiset Suomeen rantautuvan uuden miestenvaateketjun mainosspotit. Essi muistelee, että toisessa ajeltiin vauhdikkaasti hienoilla mahonkiveneillä ja toisessa nousi miehiä vedestä kalsarit jalassa. Jotenkin upeaa, että Dressmann on pitänyt linjansa läpi vuosien. Sama meno jatkuu edelleen.

Toiveena oli saada spottiin mukaan James Bond fiilistä, minkä konkari Veikko taitavasti toteutti. Näin sai alkunsa jo legendaarisiksi nousseet Dressmann-mainokset, joissa komeita mallimiehiä säestää möreä ja miehekäs ääni kertoen, mitä Dressmannilta kulloinkin kannattaa ostaa.

Veikko totuttiin kuulemaan mainoksissa pitkään, ennen kuin hieman yli kymmenen vuotta sitten toivottiin uudistusta. Samaa James Bond linjaa haluttiin kuitenkin jatkaa. Näin spottien ääneksi löytyi Sasu Moilanen, ja homma jatkuu edelleen. Sasun matala ja puoleensavetävä soundi on täydellinen kokonaisuuteen.

Sasu onkin yksi Suomen suosituimmista spiikkereistä. Hänen ääntään on voinut kuulla muun muassa lukuisissa mainosspoteissa (myös lauluna), dubbauksissa ja Radio Aallon kanavaäänenä.

Monia hauskoja Dressmann-äänityssessioita on vuosien varrelle mahtunut. Molemmat Sasu ja Essi tekevät joka kerta yhtä laadukasta duunia. Seuraavan kerran kun bongaat telkkarista Dressmannin ikonisen mainoksen, niin tiedät mistä sen ääni on peräisin.

Jos projektisi tarvitsee ääntä, niin käy kuuntelemassa spiikkereidemme ääninäytteitä sekä referenssejämme. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

-Kristiina, Dictumin tuotantokoordinaattori

Seuraa myös: Facebook, Instagram & LinkedIn

 

Kuva: www.studioparolsson.com